måndag 28 januari 2008

Forma

Det var kul att gå på Formamässan! Visst fanns det mycket som man bara kunde gå förbi men det var så roligt att hitta guldkornen i den stora mängden av prylar. Vi gjorde en del beställningar men eftersom vi delvis har funderat på att förnya sortimentet så var det många saker som måste få mogna innan vi fattar beslut om inköp. Jag lider för övrigt av beslutsångest när det gäller att bestämma mig för vad jag ska köpa... Här är eventuellt något som vi överväger:




Det här är ju importvaror och ursprungligen har vår museibutik följt principen att sortimentet huvudsakligen ska bestå av lokalt producerat hantverk. Men nu har vi resonerat så att visst importerade man förr också allt vad man kunde! Sjöfarten var livlig i våra trakter och man hade säkert en massa importerat i lanthandeln. Så nu tänker vi försöka hitta varor som passar in i en gammaldags miljö och inte vara så strikta med var det är producerat. Dom här svenska textilerna är jag väldigt förjust i (Nyblom & Kollén):


Vi hittade nog också verkligt fint, lokalt producerat hantverk, t ex de här keramikföremålen från addo (design Pia Öst):


Visst är de fina? Härligt med något annat än klumpig "80-talskeramik"...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jättefina saker! Jag tycker absolut att ni ska satsa på nåt av dessa!

sabina sa...

Va kul med mycket i trådslöjd men det betyder ju också konkurrans.. ;) Fina saker ni funderar på!

Nyhems byggnadsvård sa...

Fotskrapan påminner om Gysinges. Den for jag långt för att köpa, och är urnöjd... Den rostar så fint. Museibutik? Vid vilket museum ligger den? Ha det! Mvh Mitt Egnahem

Linnestinalund sa...

En fotskrapa skulle vi säkert köpa och Pia Östs keramiksaker är härliga!

Kamomilla sa...

Härliga saker!

Och jag beundrar så din blogg, vilket fantastiskt jobb ni har gjort med ert hus...

Kamomilla

Bergagårdens Lina sa...

Ja fårskinnsfällar är bland det mysigaste jag vet! Jag skulle väldigt gärna vilja lära mig hur man garvar skinn så jag kunde ta tillvara skinnen från våra egna får också.

Vilka fina saker ni funderar på att köpa in!

Anna sa...

Hej! Jättetrevlig blogg du har. Men jag förstår inte riktigt vad för sorts butik ni har... Och var ligge Uttermossagården?