måndag 28 januari 2008

Forma

Det var kul att gå på Formamässan! Visst fanns det mycket som man bara kunde gå förbi men det var så roligt att hitta guldkornen i den stora mängden av prylar. Vi gjorde en del beställningar men eftersom vi delvis har funderat på att förnya sortimentet så var det många saker som måste få mogna innan vi fattar beslut om inköp. Jag lider för övrigt av beslutsångest när det gäller att bestämma mig för vad jag ska köpa... Här är eventuellt något som vi överväger:
Det här är ju importvaror och ursprungligen har vår museibutik följt principen att sortimentet huvudsakligen ska bestå av lokalt producerat hantverk. Men nu har vi resonerat så att visst importerade man förr också allt vad man kunde! Sjöfarten var livlig i våra trakter och man hade säkert en massa importerat i lanthandeln. Så nu tänker vi försöka hitta varor som passar in i en gammaldags miljö och inte vara så strikta med var det är producerat. Dom här svenska textilerna är jag väldigt förjust i (Nyblom & Kollén):


Vi hittade nog också verkligt fint, lokalt producerat hantverk, t ex de här keramikföremålen från addo (design Pia Öst):


Visst är de fina? Härligt med något annat än klumpig "80-talskeramik"...

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jättefina saker! Jag tycker absolut att ni ska satsa på nåt av dessa!

sabina sa...

Va kul med mycket i trådslöjd men det betyder ju också konkurrans.. ;) Fina saker ni funderar på!

Nyhems byggnadsvård sa...

Fotskrapan påminner om Gysinges. Den for jag långt för att köpa, och är urnöjd... Den rostar så fint. Museibutik? Vid vilket museum ligger den? Ha det! Mvh Mitt Egnahem

Linnestinalund sa...

En fotskrapa skulle vi säkert köpa och Pia Östs keramiksaker är härliga!

Kamomilla sa...

Härliga saker!

Och jag beundrar så din blogg, vilket fantastiskt jobb ni har gjort med ert hus...

Kamomilla

Bergagårdens Lina sa...

Ja fårskinnsfällar är bland det mysigaste jag vet! Jag skulle väldigt gärna vilja lära mig hur man garvar skinn så jag kunde ta tillvara skinnen från våra egna får också.

Vilka fina saker ni funderar på att köpa in!

Anna sa...

Hej! Jättetrevlig blogg du har. Men jag förstår inte riktigt vad för sorts butik ni har... Och var ligge Uttermossagården?

Anonym sa...

伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區