fredag 25 januari 2008

I morgon


... ska jag åka på Formamässan i Helsingfors. Ska bli riktigt spännande. Jag har ingen egen butik men är lite involverad i verksamheten som en museiförening bedriver här i grannskapet och de har ett café kombinerat med en hantverksbutik. Vi har funderat lite på hur butiken skulle kunna utvecklas. Jag tror att människor alltmer uppskattar atmosfären och känslan de får i en butik istället för att jaga röda prislappar eller följa de skrikigaste annonserna. Det gäller att hitta ett sortiment som tilltalar folk och att bjuda på en helhetsupplevelse.

(bilden är från www.wanhamarkki.fi)

8 kommentarer:

Broarne sa...

wow vilket HUS!!!!
Jag var på formex i helgen här i sverge. KUL
Annmarie

Broarne sa...

Kul att du hörde programmet, min man körde en kurs på Borgåbladet och chefredaktören där blev så inspirerad att han tipsade en journalist på radion som kom till oss sen. Min man blev så imponerad av Borgå så vi åkte på semester dit förra sommaren. Jättefin var det där!
Min man och jag samt 18 st andra driver Sätra Brunn idag...mot alla odds.
Annmarie

Linnestinalund sa...

Oj så roligt att åka på Formamässa! Jo nu är nästan hela spisen klar och vi fortsätter uppåt med skorsten och murar samtidigt en spis på andra sidan väggen.
Trevlig helg!

sabina sa...

Instämmer helt! Vi försöker tänka det samma med vårt hantverksbord på marknader. Man ska kunna stå och titta och bara njuta utan att känna att man MÅSTE köpa. Gärna ska känslan vara så stark att dom VILL köpa! ;)

Av trådslöjd kan man ju göra både praktiska och bara vackra saker att se på. Väldigt tacksamt material!

Bergagårdens Lina sa...

Vad roligt att få gå på mässa!

Jag blev tvungen att testa sega chokladrutor receptet efter att jag läste din kommentar :) Bakade dem idag och de var supergoda!!

Willewira sa...

Vad roligt att åka på mässa! Man hämtar ofta så mycket inspiration därifrån.
Hoppas du hittar de rätta "stämningsgrejerna" du behöver för att skapa rätt atmosfär.

Vilka fina dörrar ni har! Visst är det kul att spara det som hör till huset. Även om de inte alltid är så snygga. Vi har masonitskivor på några av våra, vilka vi håller på att så sakteliga ta bort. Planerar även låta ett snickeri kopiera våra dörrar och foder så att vi får en helhetskänsla när tillbygget är gjort.
Det är lite pyssel och tänk inför renoveringar. Eller vad säger du? :-)

Lycka till på mässan!
Och det nya namnet - det var jättefint! Och du, ha inte dåligt samvete för att ha "stulit namnet" - vem har koll på alla bloggar?

Kram Willewira

linnea-maria sa...

Vilket fantastiskt vackert hus ni har. Det är underbart att det finns människor som ser potentialen i förfallna hus. Jättefina spisar har ni också! vänliga hälsningar /linnea-maria

Maria sa...

Va roligt att kika in i din blogg, ni har ett såå fantastiskt hus....vilket jobb ni måste ha haft när man kikar på före bilder av huset!!