söndag 6 april 2008

Fullt upp

... har det varit trots att ingenting händer här på min blogg. Eller kanske det är just därför som det står stilla här... Jag har hunnit vara en sväng till vårt västra grannland på en liten uppköpsresa tillsammans med min man. Eftersom Viking line anländer så tidigt till Stockholm så gick vi runt i Gamla stan och kikade in genom skyltfönster medan vi dödade tid. Det finns ju en massa härliga små affärer som man kan trycka näsan mot. Jag försökte fotografera en del fönster men de flesta bilderna blev lite suddiga. Här såg det extra mysigt ut:


Det har varit en massa pyssel med pappersarbete och kontakter hit och dit. Vi ska byta ut en del hyllor i butiken och jag tittade också på Ikeas Liatorp-hyllor som jag tycker är väldigt fina men nu tror jag att det blir att beställa från ett snickeri. Träffade snickaren i går och han verkade kunna lova att tillverka dem snabbt eftersom vår tidtabell är ganska tajt.

Här hemma har det varit en hel del förkylningar och krassligheter men nu verkar det som om alla börjar vara i skick, hoppas jag. Vår minsting hade feber från och till i 10 dagar. Han är en riktig filosof och funderare och det verkar som om han kanske lärt sig se skönheten i gamla ting. Han hittade det här lilla tråget i uthuset och tyckte att det var så fint att han ville ta in det. Verkar lovande!

Det här är en dörrknackare (heter det så?) som föreställer fartyget Cutty Sark. Det kommer från min mans farfar som kom från Sverige hit till Finland på 30-talet och träffade min mans farmor, gifte sig och stannade här. Vi har inte satt upp den på dörren utan har den bara som prydnad mellan fönstren.

7 kommentarer:

Lantliga drömmar sa...

Det låter så spännande med din butik! Tror nog att jag ska försöka få med mig maken lite söderut en sväng i sommar, om butiken är öppen då? :-)

Ha en bra vecka!

Mitt Egnahem sa...

Startar du ett eget företag eller blir du anställd av ngn? Lycka till! Apropå ytterkläder... Nämnde aldrig att jag försöker "slussa" in barnen genom våra två utgångar på baksidan av huset! Direkt in i ett pannrum som jag kan lova är till bredden fullt... Men det visar jag inte!!! Ha det :) mvh Mitt Egnahem

Bergagårdens Lina sa...

Jag har inte varit på Nacka byggnadsvård än, så jag kan inte jämföra men jag tyckte att det var väldigt fint i Järva. Sortimentet var kanske inte jättestort men alla viktiga saker + lite till fanns!

Ser verkligen fram emot att få se lite bilder från butiken sen när den blir klar!

/Lina

sabina sa...

Vilken rolig resa ni varit på!! Inspirationen flödar säkert! Tråget är charmigt slitet..

hemtrevnad marie sa...

hoppas lillen blir bättre... det har varit likadant här vår minsting har haft feber till och från i över en vecka med....
låter som en rolig resa ni haft!
Ska bli roligt att se butiken sen...
Kraaam

Bohemian girl sa...

If I understand well from the pictures, you restored an old house and you are furnishing it with an antique stuff from the similar time and style. Nice!

Gårdsromantik sa...

Nu blev jag nyfiken - skall du sälja antikviteter i din butik!

Vad vackert ni bor bredvid ett fritidsmuseum.

Hälsningar Maud